Mezoterapija

Mezoterapija, kao procedura u medicini, a kasnije u estetskoj medicini, ustanovljena je pre više od pola veka u Francuskoj i isto toliko je zvanično priznata metoda. Ocem mezoterapije se smatra francuski lekar, Dr Michael Pistor.
Radi se o postupku ubrizgavanja malih količina preparata vrlo tankim iglicama  u srednje slojeve kože lica ili tela. U pitanju su vitamini, minerali, aminokiseline, antioksidansi, hijaluronska kiselina, faktori rasta, lipolitici, sve prema stanju kože lica i tela, kao i potrebama pacijenta.
Procedura može da se sprovede na više načina, sve u zavisnosti od želje pacijenta.
Invazivne metode unošenja preparata u kožu se praktikuju iglicama različitih vrsta: špric i igla, mesogun, derma pen ili derma roler.
Neinvazivne metode mezoterapije se izvode uz pomoć aparata.

Mezoterapija lica

Mezoterapijom se koriguju sitnije bore na licu, koža dubinski hrani, revitalizuje, regeneriše, hidrira, postaje jedra i odaje utisak negovanosti i svežine. Rezultira bitno mlađim izgledom lica.
Ovom metodom se postižu odlični rezultati kada su u pitanju neujednačena boja, fleke, pege, tamni podočnjaci, proširene pore. Koža dobija blistav izgled.
Odlični rezultati su postignuti i u lečenju opadanja kose kod muškaraca i žena.
Broj i učestalost tretmana zavise od problema koji se tretira.


Koža koja je normalna i negovana, posle mezoterapijskog tretmana dobije blistavost, koja ne može da se postigne nijednim kozmetičkim preparatom.
Zato je mezoterapija omiljena metoda estetske medicine, posebno što ne daje nikakve negativne efekte, osim što su potrebne mere opreza kod osoba koje pate od nekih vrsta alergija, a rezultati su odmah vidljivi i imaju produženo dejstvo. Način rada daje potpuni komfor osobi koja se odluči na tretman mezoterapije. Ne postoji period oporavka, tako da je pacijent odmah spreman da nastavi sa svojim društvenim i poslovnim aktivnostima.

Mezoterapija tela - lipoliza i anticelulit terapija

Mezoterapijska metoda remodeliranja tela, LIPOLIZA, je posebno popularna kod osoba koje ni dijetom, a ni vežbanjem nisu mogle da se reše tzv. problematičnih zona na svom telu. Rezultati lipolize su fantastični, princip rada jednstavan, a promene više nego očigledne. 
Mezoterapija tela podrazumeva trajno razlaganje masnih ćelija, topljenje sala sa određenih regija na telu, ko što su: regija unutrašnje i spoljne strane butina, višak masnoće na struku i leđima, skidanje podvaljka, remodeliranje kolena, zatezanje stomaka.


Veoma je važno napomenuti da mezoterapija tela nije način mršavljenja i skidanja kilograma. U pitanju su samo problematične zone na telu, gde dijete i vežbe nisu dale rezultate.
Odlični rezultati se postižu i u tretiranju svih vrsta celulita. Možda najbolji u odnosu na sve dosadašnje metode anticelulit terapija.

Kao vrlo bezbedna i efikasna, mezoterapija je vrlo ozbiljna konkurencija hirurgiji.


Caelestia CS


© 2015 CAELESTIA I All rights reserved