Klasična ruska masaža
Šta je Ruska klasična masaža?

Ruska klasična masaža - jedinstvena tehnika masaže, koja fiziološki opravdano i konceptualno u celosti kombinuje veliki broj masažnih pokreta iz istočnih i evropskih škola, koji su usmereni na opšti fizikalni oporavak, i koji su u strogom logičnom redosledu u toku seanse. Svaki pokret u Ruskoj klasičnoj masaži pravi se po toku krvotoka obilazeći limfne čvorove. Koriste se klasični pokreti u masaži. Masaža počinje sa lakim, skoro neosetljivim dodirom, koja se kasnije menja na sve dublje klizeće dodire, što pruža relaksirajući, smirujući i protivbolni efekat. Uticaj Ruske klasične masaže na ljudsko telo je sveobuhvatan, pruža kompleksan osećaj za sva ljudska čula.

Uticaj i upotreba

Ruska klasična masaža pomaže da se opusti telo i stabilizuje nervni sistem, stimuliše metobalizam, dovodi do smanjenja mišićne napetosti, pospešuje cirkulaciju krvi i limfe, poboljšava varenje hrane, izlučivanje toksina i takođe doprinosi lečenju mnogih bolesti. Poseban vid masaže, koji ne postoji na našim prostorima, jeste masaža za trudnice, koja ih rešava problema koji nastaju u trudnoći posle petog meseca: otoci nogu i lica, problemi sa varenjem, bolovi u leđima, nervoza, nesanica itd.


Brižni odnos prema sopstvenom  zdravlju i njegovo konstantno poboljšanje je ključ uspeha i dugovečnosti svakog čoveka. Zbog toga je zdrav način života oduvek bio aktuelan.
Danas postoji mnoštvo aparata i ručnih metoda, sistema i farmaceutskih preparata za održavanje zdravlja, ali uvek je prvenstvo imala najjednostavnija i najefektevnija metoda, kao što je Ruska klasična masaža.
Ovu  metodu masaže u Caelestia Cosmetic Studiju radi profesionalna maserka, školovana na Ruskom univerzitetu za profesionalnu masažu (Moscow Institute of Rehabilitation Medicine) .


Caelestia CS - Beograd
Nadežda Gritsenko, sertifikovani maser Ruske klasične masaže© 2015 CAELESTIA I All rights reserved