Sunčanje i zaštita

Više ljudi umire od sunčanja nego u saobraćajnim nesrećama! Ovo važi podjednako za sve tenoreksičare, bilo da su rešeni da se sunčaju u nevreme na nekoj plaži, bilo da to čine u solarijumu.
Jednostavno rečeno, sunčanje je daleko opasnije nego što mislimo, posebno što mnogi ne shvataju ozbiljno upozorenja lekara da se ne izlažu suncu u vremenu od 10 do 17 sati, kada je štetnost UV zračenja najjača.
U pokušaju da nabace bronzanu put, nemali broj ljudi, nažalost, zaradi opekotine i trpi posledice koje sa sobom nosi crvenilo i izgorelost kože. A pored bora i prebrzog starenja, najgori ishod je smrtonosni rak kože.
Da upozorenja lekara nisu bezazlena pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja koje je otkrilo da rak kože uzrokuje više smrtnih slučajeva od saobraćajnih nesreća, a stopa smrtnosti veća je kod žena.
Mnoge žene pribegavaju instant rešenju - sunčanju u solarijumu. Zbog nedovoljne informisanosti ili pak prevelike želje za preplanulim tenom, one se za leto neretko pripremaju upravo u solarijumima, nesvesne da time potpisuju svoju smrtnu presudu.
Rezultati studije pokazali su da se na vrhu liste smrtnosti uzrokovane rakom kože nalazi Portugal sa čak 72 odsto više smrtnih ishoda od UV zraka u odnosu na saobraćajne nesreće. Potom slijedi Australija, sa 71 odsto, zatim SAD (62 odsto) i Kanada (51 odsto), Irska (40 odsto), Španija (35 odsto), Velika Britanija (25 odsto).

(Nezavisne novine)


Heliocare 360

Heliocare 360 je vrhunski proizvod izrađen po najnovijim tehnologijama u oblasti protekcije od solarnog zračenja,  sa kombinacijom sastojaka koja pruža maksimalnu zaštitu tokom leta, kako na letovanju, tako i kod kuće. Neophodan sastojak dnevne nege.
Nova zaštita, izvedena iz aminokiseline tirozina, biljnog porekla. Bazirano na FERNBLOCK foto-imuno-protektivnoj tehnologiji. Fernblock    je ekstrakt lista biljke Polipodyum Leucotomos (PLE).
Deluje površinski, direktno, apsorbujući vidljivi deo spektra. Apsorpcija je selektivna - deo koji je najbliži UVA zračenju se apsorbuje, dok ostatak spektra prolazi i ima blagotovorno dejstvo, stimuliše fibroblaste (kolagen i elastin), omogućava tamnjenje . Štiti  od  prevremenog starenja, hiperpigmentacije, fotosenzitivnosti, solarne urtikarije , sprečava iritaciju kože, fototoksičnost, fotoalergije.
Snažan antioksidans blokira ROS (Reactive Oxygen Species). Kompleks reparativnih mitohindrijalnih DNK enzima izolovanih iz biljke Arabidopsis Thaliana aktiviraju se u prisustvu ROS, koji  
ROS dovodi do oštećenja i smrti ćelije, kao i povećavanja oksidativnog stresa . Roksizomi popravljaju štetu nastalu oksidativnim stesom .
Visoka fotoimunoprotekcija sa inovativnom ultra-laganom strukturom. Jedinstvena kombinacija filtera i BioShield sistema daje širok stepen zaštite od UVA, UVB, IR-A i vidiljivog dela spektra. Obogaćen Fernblock FC za moćnu antioksidantnu zaštitu i sprečavanje foto-oštećenja. Pogodan za sve tipove kože, mek, transparentan. Čini kožu mekom, glatkom, bez sijanja.

Nekomedogeni,  bez parabena, dermatološki testirani, brzo i lako se upijaju,ne ostavljaju fleke, ne ostavljaju tragove na   koži (nano TiO2) , za sve tipove kože,za svaki dan, lako razmazivi, brzo apsorbijući, mogu  se koristiti samostalno, preko dnevne kreme, ispod šminke
ZAŠTITA- od zračenja
PREVENCIJA-  ROS alergija, maligniteta, fleka, fotostarenja
POPRAVKA- DNK strukture
NEGA- hrani kožu

MSF Pharm
Član Svetske asocijacije Anti Aging medicine
www.msfpharm.com© 2015 CAELESTIA I All rights reserved