L'Artisan Parfumeur

L'Artisan Parfumeur  je jedna od najpopularniji francuskih kuća  parfema u oblasti niche  parfema. Za one koji nisu upućeni,  niche parfemi su ekvivalent modnog stila ili modne kuće koja postoji, ali se ne reklamira niti je masovno raširena, nego se temelji na ultimativnoj kreativnosti. Njihova filozofija stvaranja je potpuno drukčija od mainstream parfimerije. Mainstream parfemi su oni koji su deo velike marketinške mašinerije posvećene  i usmerene ka širokoj populaciji. Individualnost jedna od specifičnosti niche parfema.
L'Artisan Parfumeur  je 1976. osnovao Jean-François Laporte  sa ciljem da istražuje mirisne note tradicionalnog francuskog parfimerstva, ali sa daljim ekspeimentisanjem i postavljanjem novih trendova. Primer je  uvođenje mirisa smokve u parfem Premier Figuier, što je sredinom devedesetih izazvalo pravu malu revoluciju, te su i ostali, komercijalni  proizvođači požurili da u svoje nove parfeme uvedu i ovu mirisnu  notu.


Ova parfimerska kuća je otvorena za sve kreativne ideje, tako da su u stalnoj potrazi za mladim talentima , sa kojima vrlo često ostvaruju nove, smele kombinacije parfema. Naravno, kriterijumi kvaliteta su i dalje veoma visoki.
Zajedno sa jednim od najvećih parfimera današnjice, Bertrand Duchaufour-om, L'Artisan  je ostvario široku paletu  parfema, koju potpisuju različiti autori.  
Ovi parfemi su stekli status Must-Have za svakog ko želi da ima nešto drugačije, originalnije.

Kolekcija  La Collection de Grasse

Kao francuski proizvođač parfema, L'Artisan Parfumeur je uspešno napravio liniju koja predstavlja omaž korenima parfemske umetnosti, njeno duhovno poreklo -Gras (Grasse).
Gras je više stotina godina centar  umetnosti proizvodnje parfema . Položaj samog Grasa  i retki mirisi koji se dobijaju  sa polja u okolini: lavanda, mirta, jasmin, ruža, cvet narandže i mimoze, učinili su Gras svetskim glavnim gradom parfema.
L'Artisan Parfumeur  je, inspirisan postojbinom parfema,  posebno arrière-pays, zaleđem gde se spajaju planine i Sredozemlje  čudesne Provanse,  u živi , mirisni  krajolik, pun boja i emocija,  kreirao kolekciju Gras. La Collection de Grasse  odaje  počast  nasleđu francuske umetnosti  stvaranja parfema.

Caligna

La Collection de Grasse je omaž poznatom gradu, mestu rođenja umetnosti pravljenja parfema.  Caligna  u provansalskom govoru ima žnačenje otprilike - laskati  i  slavi jedinstvenu i neuporedivu prirodu Grasa i njegovog okruženja. Topli povetarac iznad predela Provanse zajedno sa dominacijom mirisa  žalfije , Dora Baghriche-Arnaud  je objedinila u očaravajući prafem.

L'Artisan Parfumeur  koristi najkvalitetnije prirodne sirovine u izradi parfema Caligna. Sveža i čulna , zelena i drvena , voćna i sa amber mirisom - žalfija je unapređena u ekskluzivu  izborom retkih i dragocenih sastojaka, dobijajući  nove i nepoznate aspekte , zahvaljujući najnovijim inovativnim tehnikama ekstrakcije.
Topli drvenasti efekti u bazi parfema u osnovi potiče od smole mastiha (Pistacia lentiscus) , jedne od domaćih biljaka u okruženju, i od borovih iglica koje mirišu na brdima oko Mediterana.  
Casual chic - Caligna je kao blejzer koji se nosi preko dana, ali je dovoljno elegantan i za veče.
L'Artisan Parfumeur  ovim otvara novo poglavlje svoje istorije. Po prvi put se prikazuju fotografija i lice, kako bi predstavili duh novog mirisa. Balerinu Gudrun Ghesquière je slikao američki fotograf Michael James O'Brien. Gudrun, sama veliki esteta sa finim osećajem za umetnost, reprezentuje lakoću postojanja, sjaj i senzualnost novog mirisa.

Caelestia CS© 2015 CAELESTIA I All rights reserved