Escentric Molecules - parfemska revolucija


01

Prvi parfem, Escentric 01, koristi odabranu hemijsku aromu Iso E Super u dosad neviđenoj koncentraciji (65 posto) zajedno sa ostalim sastojcima (uključujući i crveni biber, koru limete i miris perunike) u novom odnosu - umesto tradicionalne formule visokih, srednjih i osnovnih nota, Esentrik 01 brzo prelazi sa vrha na dno fokusirajući se na druge osnovne note koje se senzualno razvlače i prelamaju kao boje kroz prizmu. Čini se kao da miris nema srca, već samo ogromnu dušu.
Drugi parfem, Molecule 01, sadrži samo Iso E Super, koji, sam po sebi, nije toliko aroma koliko efekat. Onaj ko ga stavlja može primetiti suptilnu baršunastu drvenu notu koja će nestati, zatim se ponovo pojaviti posle nekog vremena, ali će on ili ona pre svega primetiti uticaj ovog mirisa na druge ljude jer Molecule 01 obasipa nekom neobjašnjivom aurom onog ko ga nosi. Zapravo, on ima skoro feromonski efekat. Ovo je miris u svom najradikalnijem obliku.Za tvorca parfema Gezu Šena, Geza Schön, "Molekuli" su parfemima ono što je bauhaus za barok.  Od lansiranja u u Berlinu (u novembru 2005) i kod Harvija Nikolsa u Britaniji, (u aprilu 2006), Esentrik molekjulz se pokazao kao vrtoglavi uspeh privukavši neviđenu količinu publiciteta za jednu novu,  malu marku parfema.
U obožavaoce spadaju Elton Džon, Dejvid Furniš, Kejt Mos, Naomi Kempbel, Sizor Sisters, Pet Šop Bojz, Mario Testino, Patrik Koks i Dita fon Tiz.

02

Escentric 02 i Molecule 02 lasnirani su u londonskom Harvey Nicholsu u aprilu 2008, tačno dve godine nakon lansiranja Escentric 01 and Molecule 01.
Kod brenda Escentric Molecules parfem koji nosi ime Escentric, nosi miks sastojaka, dok je Molecule čist hemijski ekstrakt. Ovo je ostvareno u 01 i 02 verziji Molekula.
Molecule 02 je zasnovan na sastojku ambroxan, hemijskom pandanu prirodnog mirisa životinjskog porekla koji se može dobiti iz sperme kita, ali je ekstrakcija toliko skupa, da ga je nemoguće koristiti u parfemima.
Ambroxan u prirodi plovi na površini vode, menjajući se pod uticajem soli i vode, dok ga okean ne izbaci na obalu, gde dobija topao miris, nalik na orah. Ako nosite Molecule O2 primetićete i svež, skolro mineralni plašt, koji vas nežno obavija.
Escentric 02 koristi do sada neviđenu koncentraciju ambroxana, u ombinaciji s vetiverom i hemijskim pandanom maska. Tu su još i perunika, ekstrakt zove i hedione (sintetički miris jasmina) koji vas ponovo vraćaju na gornju notu, čist mineralni efekat. Geza Šen kaže da je ovo "Džin-tonik, ili možda onaj dah koji vas zapahne kada prvi put otvorite novi Apple laptop". On je čist, jasan miris, koji se transformiše u topao, seksi, provokativan miris.03

Lansiran nedavno, sada je tu "Trojka", u slavu jednog sastojka, ovog puta vetivera.
Molecule 03 nosi duh vetivera, tamnog, erotičnog, drvenastog mirisa. Obradom molekula došlo se do toplog i mekog vetivera koji će oni koji ovu mirisnu notu vole zaista uživati. Escentric 03 se otvara svežinom đumbira, prelazi na oris (koren irisa),  da bi sandalovina i kedar na dnu ublažile gorčinu vetivera, s toplom, baršunastom završnicom.Parfimerija Metropoliten Beograd
www.metropoliten.rs


© 2015 CAELESTIA I All rights reserved