Parfums de Rosine

Poare je bio jedna od žrtava velikog kraha berze 1929. godine, ali su se Rosine parfemi proizvodili sve do 1950 godine.
Brend je 1991. oživela Marie-Helene Rogeon, parfemima koji su brzo stekli reputaciju prefinjenosti. Ruža je u osnovi svih Rosine parfema, a simbol kuće je La Rose de Rosine. U mnoštvu ruža, uz ostale parfimerijske sastojke, kuća je izbacila ružine parfeme u svim mirisnim porodicama, poput citrusnog Zest de Rosine, drvenastog (i muškog!) Rose d' Homme, ili svežeg Diabolo Rose.
Marie-Helene Rogeon je rođena u parfimerskoj porodici, čiji je osnivač pravio kolonjsku vodu za Napoleona III i kreirao čuvenu Musketarsku pomadu, kojom su ovi legendarni borci negovali svoje još legendarnije brkove. Marie-Helene je u ovoj porodici naučila sve o parfemima, a ruža je, sa bezbroj svojih varijacija, postala njen omiljeni sastojak. Svaki Rosine parfem, danas, ima prepoznatljive komponente koje se oslobađaju razvojem mirisa i kontinuirano oslobađaju sa kože.
Svi su parfemi pakovani u istovetno dizajnirane elegantne bočice, s različitim svilenim vrpcama.

La rose de Rosine - Rose Praline

Kreiran za druželjubivu ženu čiji svet čine njeni prijatelji, popodneva u razgovoru uz čaj. Ona je pričljiva, iskričava i simpatična mlada dama. S akordima ruže i čokolade, obavijenim u oblak čaja, ovaj parfem osvaja vas trenutno.
U gornjim notama su kardamon, bergamot i ružino ulje, u srcu je geranijum, čokoladni puder, absolut ruže i lapsang čaj, a u bazi ambra, sandalovina, kakao i beli mask.
Mirisna porodica: gurmanski cvetni.

Les Parfum de Rosine - Rose d'Ete

Parfem za ženu senzualne i prirodne lepote, koja zrači srećom. Ona je smirena, u skladu sa sobom. Njen svet je porodična kuća, cvet žuta ruža u punom cvatu kakvu nosi i ovaj parfem, uz cvetove drveta limete.
U gornjim notama su galbanum, zelena jabuka i bergamot, u srcu žuta ruža, cvet limete, mimoza i lotos. U bazi je seme ambrete i mask. Mirisna porodica: svež cvetni.


Les Parfums de Rosine - Rose d'Amour

Parfem je kreiran za jednostavnu i srećnu ženu koja voli svoju porodicu i uživa u životu. Njeno carstvo je njena porodica i porodična kuća. Ona zrači radošću života. Parfem odiše akordima ruže i đumbira, donosi utisak udobnosti i sigurnosti.
Parfemska porodica: soft floral
Mirisna piramida
Top note: đumbir, galbanum, bergamot, adelhidi, ružičaste bobice
Srednje note: absolut ruže, esencija ruže, iris, jasmin, narcis
Baza parfema: mahovina, oraščić, biber i vetiver

La Rose de Rosine - Rose Kashmirie

Parfem je kreiran za baroknu ženu koja voli preterivanja, koja ne odoleva jarkim bojama i štrasu. Ona barata magijom koja svemu daje sjaj, uživa u životu i plesu. Ovo je baršunast miris s vilenkastim i mekim tragom na koži.
U gornjim notama je šafran, ulje bugarske ruže, korijander i sicilijanski bergamot, u srcu mu je kineski peoni, absolut damaskne ruže i mira, a u bazi vanila, vetiver, sandalovina, benzoin i siva ambra. Mirisna porodica: orijentalni cvetni.

Rose d'Homme

Muškarac koji će nositi ovaj parfem pripada novoj generaciji sofisticiranih, osećajnih i elegantnih muškaraca.
Parfem je iz porodice drvenastih parfema, na bazi ruže kao i svi parfemi Les Parfums de Rosine, i ne prati klasičnu liniju mirisa "gornje-srednje-donje note".
Na bazi vetivera i lavande, u ovoj parfemskoj vodi je i citrusna linija, bergamot i pačuli, vanila i jasmin, ruža i mandarina i muževan miris kože.


Parfimerija  Metropoliten  Beograd
www.metropoliten.rs


© 2015 CAELESTIA I All rights reserved