Parfemi Bond - priča o Njujorku

Siđite u Čajnataun, u koji vas uvodi miris breskve, pačulija, gardenije.
Pridružite se protestima ispred Vol Strita uz sterilni ali zamamni miris novca.
I konačno se spustite do Koni Ajlenda i okusite miris njegovih ludih žurki uz miris koktela: Margarita, cimet, čokolada, karemela...
Onda na trenutak otvorite oči, otreznite se mirisom kafe, pa krenite dalje...

Bond No.9 je brend koji slavi Njujork.

Posvećen je njegovim ulicama, kvartovima, ličnostima, legendama. Svaki od Bond No 9 mirisa uspeva da u letu uhvati dah ovog ogromnog kaleidoskopa, jedne ulice, četvrti, reke Hadson, metroa.., da vas ponese i uzbudi, baš kao i ovaj super-grad.
Brend je ime dobio po adresi na kojoj je nastao, a na kojoj je i danas glavni butik, Bond Street 9.
Na ovoj su adresi perfimerski ekspert Laurice Rahmé, Francuskinja, nakon 25 godina života u Njujorku, "okrenula svoj osetljivi nos ka gradu koji ju je usvojio", kako kaže. Rahme je "onjušila" duh grada i razvila seriju mirisa koji nose snove, žudnje, poeziju, energiju, mistiku... Njujorka.
Drugi zadatak koji je postavila pred sebe je obnavljanje starinskog zanata pravljenja kvalitetnih parfema, pa za Bond No 9 koristi visoke koncentracije kakve su korišćene u postojanim i legendarnim parfemima s početka XX veka.
Stvorila je kolekciju prepoznatjivih, trajnih i kvalitetnih mirsa.
Zažmurite.
Nastavite ovo mirisno putovanje New York Oud parfemom koji sažima puls grada, u mirisu napravljenom povodom godišnjice osnivanja brenda.

Bond No 9 Chinatown

Senzualan buket od kog vam polazi voda na usta.
Note: breskvin cvet, gardenija, tuberoza, pačuli, kardamon.

New Haarlem 

Sedite na voz "A" ka severu, ka lokaciji punoj džeza, kabarea i klubova. Miris toliko drzak da je bilo teško uhvatiti ga u bočici. Rastopljeno, tečno hvalisanje i za muškarce i za žene, naneti ga posle ponoći na posebnim mestima u gradu i na posebna mesta na telu. Note: Kafa, vanilla, pačuli su glavne note.


Bond No 9 Andy Warhol Lexington Avenue

Zamislite Njujork pre 1950-tih godina prošlog veka, pre POP ere, kada je Endi Vorhol živeo na Leksington Aveniji i zarađivao za život kao plodni ilustrator- uglavnom maštovitih cipela. Otuda kolaž na bočici koji je inspirisan Vorholom. Bogat i gotovo nepristojno zavodljiv, ovaj miris povezuje dva najženstvenija luksuza: parfem i obuću.
Kad ugledate cipelu, uzmite je i ceo dan ćete imati sreće'' - Endi Worhol.
Note: plavi čempres, komorač, prženi badem, ružičasti božur, krem brule i sandalovina.

Bond No 9 New York Oud

U ulici Bond br. 9, Oud se razotkrio i transformisao se u pravi njujorški parfem. Njujork je grad gde je sve moguće!
Note: crvena šljiva, šafran, ulje iz kore pomorandže, crvena ruža, drvo, iris, pačuli, mask, med, vetiver.

Bond No 9  Coney Island

Kakav je miris zabave i kako ga staviti u bočicu? To je bila misija Bonda No 9 kada su odlučili da uhvate miris Coney Islanda i pretoče ga u parfem. Note: Margarita miks, dinja, cimet, čokolada, karamela, mošus, vanila, kedar, sandalovina.Bond No 9 Wall Street 

Prvi parfem na svetu od hartije od vrednosti. Dolari nikada nisu mirisali tako dobro. Cool, začinjen, za žene i za muškrace, u sebi ima citrusne, morske i biljne note. Note: morski kelj, krastavac, lavanda, ambra i vetiver.Parfimerija  Metropoliten  Beograd
www.metropoliten.rs


© 2015 CAELESTIA I All rights reserved