Comme des Garçons - Manje je ponekad više


1981. je šokirala pariski svet mode svojom kolekcijom ženske mode: Hiroshima-Chic, Quasimodo-Style, čime je sa velikom dozom ironije i kritike načinila osvrt na estetiku siromaštva. Tamne boje, pocepani delovi na odeći i rupe su i danas elementi modnih trendova, 30 godina nakon performansa Rei Kawakubo.

Ceo njen rad je obeležen specifičnim dizajnom, Guerilla-Stores - minimalistički dizajn prodajnih objekata, ali uprkos pobuni protiv konvencije, kreatorska saradnja sa velikim kućama, zaključno sa dizajnom cele kolekcije tašni za Louis Vuitton.
1994. se pojavio njen prvi parfem jednostavnog naziva Commes des Garçons. Usledio je čitav niz parfema, podeljenih u linije sa posebnom tematikom, često definisani kao konceptualni prafemi ili mirisna umetnost. Kawakubo radi od samog početka sa najboljim "nosevima" u industriji parfema, kao što su Mark Buxton i Bertrand Duchaufour.
Iz serije Nr.4 Cologne su  tri parfema kojima je zajednička osnova u bergamotu i mošusu, kao i Comme des Garçons 3, zeleni miris proleća.
Anbar Eau de Cologne toplih, drvenastih nota mošusa i ambre, dopunjen prefinjenim tonovima karanfilića, cvetova limuna, narandže, mandarine, lavande.
Vettiveru Eau de Cologne - zeleno-drvenastih nota, sa kardamomom, nerolijijem, jasminom, belim biberom, vetiverom i kedrom.
Citrico Eau de Cologne - vrlo sveža kolonjska voda sa dodatnim notama ruzmarina, limuna, gorke narandže, cvetova limuna, nerolija, ruže i irisa.


Comme des Garçons 3 - Zeleni miris proleća

Kreiran 2002. godine , sadrži mnoštvo pojedinačnih mirisnih nota koje se na harmoničan način stapaju jedna sa drugom. Mark Buxton, kao glavni kreator ovog parfema, je iskoristio listove različitih cvetova za kompoziciju: u bazi listove magnolije, bosiljka, ginka i ribizle, tople i meke note, ka drvenastim, kedra, vetivera, pačulija, ambre, da bi sve začinio voćnim notama mandarine, a potom sve objedinio zelenim, prefinjenim akcentom kardamoma u srcu parfema i cvetno-voćnim notama ruže, frezije, kruške, jasmina.

Parfimerija Metropoliten Beograd
www.metropoliten.rs


© 2015 CAELESTIA I All rights reserved