Red light therapy

Crvena svetlost pomaže depigmentaciju, posebno na onim mestima gde su se već stvorili problemu u vidu staračkih fleka.
Ova vrsta terapije kože je iz razloga dominacije farmaceutske industrije prilično nepoznata i potisnuta, iako se već decenijama koristi na klinikama za lečenje vrlo ozbiljnih problema i bolesti kože. Terapija svetlošću pomaže ćelijsku aktivnost naše kože, te stimuliše proizvodnju kolagena, koja sa godinama opada i dovodi do slabljenja kvaliteta kože.
Naučnici NASE su istraživali dejstvo led-dioda devedesetih godina prošlog veka, pre svega baveći se uticajem svetlosti na biljkama koje su kosmičke stanice nosile sa sobom, a kasnije i tretmanom na ljudima, pošto je uočeno pozitivno dejstvo crvenih led-dioda na ubrzano zarastanje rana na koži. Efekat delovanja svetlosti je vrlo sličan kod biljaka i ljudi, pre svega zbog sposobnosti kože da apsorbuje svetlost određenih talasnih dužina, koja dalje , kao izvor energije, stimuliše regeneraciju.
Redovni tretmani svetlošću podstiču stvaranje kolagena. Njegov suštinski značaj je u reparaciji oštećenih i zameni starih tkiva. To je supstanca koja drži ćelije zajedno i ima visok stepen elastičnosti.
Ovom terapijom se takođe stimuliše aktivnost fibroplasta koji su prisutni u svim vezivnim tkivima, te su sposobni da formiraju i kolagena vlakna.
Crvena svetlost podstiče i cirkulaciju na mestu primene, tako da dolazi do formiranja novih kapilara, što dalje ubrzava sve procese, noseći više kiseonika i hranljivih materija potrebnih za ishranu i lečenje.
U procesu tretiranja kože crvenom svetlošću dolazi do stimulacije i oslobađanja adenozin trifosfata (ATP) kao glavnog nosioca energije koja pokreće hemijske reakcije u ćelijama.


Istovremeno dolazi i do pojačanja aktivnosti limfnog sistema, gde je utvrđeno da se proces eliminacije limfnim putevima pod uticajem svetlosne terapije udvostručava, tako da otrovi brže budu izbačeni iz našeg organizma.
Svetlost utiče na ubrzanu RNK i DNK sintezu, što dalje pomaže bržu regeneraciju oštećenih ćelija.

Korišćenje aparata sa crvennim led-diodama u kozmetologiji pomaže u:
 - Umanjenju finih linija i bora na licu
 - Smanjenju bora oko očiji
 - Uklanjanju mrlja na koži
 - Opštem poboljšanju boje kože
 - Regeneraciji / stimulaciji produkcije kolagena
 - Uspostavljanju prirodne kolagene aktivnosti u ćelijama
 - Aktivaciji ćelija fibroplasta u stvaranju kolagena i elastina
 - Pomaže u lečenju kože oštećene suncem
 - Stvaranju vlažnosti kože, što dalje vodi ka popunjavanju nastalih bora
 - Pojačavanju cirkulacije, stvarajući zdraviji izgled kože
 - Smanjenju pora
 - Stimulaciji i aktivaciji metaboličkih procesa u ćelijama kože
 - Smanjenju ukupnog crvenila, proširenih kapilara

Prednosti ove terapije su:
 - Bezbednost i efikasnost za sve tipove kože
 - Neinvazivnost metode
 - Nema neželjenih efekata
 - Potpuno je bezbolna
 - Kratak period tretiranja, 10-15 min.
 - Pouzdana i klinički proverena metoda
 - Pristupačna i ekonomična

U praksi se koristi veliki broj aparata, kako velikih za kliničku upotrebu, tako i manjih za korišćenje u kozmetologiji, čak i u kućnim uslovima. Obično su veliki aparati predviđeni samo za jednu vrstu svetlosti, dok manji imaju i kombinovane vrste svetlosti za različite namene.
Plava svetlost se koristi za lečenje akni i upalnih procesa na koži. Ima umirujuće dejstvo na organizam i utiče na rast ćelija, kao i na proces podmlađivanja.
Žuta svetlost ima dejstvo čišćenja i daje podršku endokrinim funkcijama našeg organizma. Njenim dejstvom koža dobija ujednačen izgled i deluje zategnutija, ali može dati i efekat izbeljivanja.
Crvena svetlost prodire duboko u kožu i podstiče proizvodnju kolagena i elastina. Stimuliše prirodan proces podmlađivanja i vidno poboljšava površinski strukturu kože. Dovodi do nestanka finih linija i bora.


Kombinacija crvene i plave svetlosti naučno dokazano je najbolja kombinacija u procesu lečenja acne vulgaris.
Plava i žuta svetlost pokazuje odlične rezultate u tretiranju upala i otoka u tkivima. Crvena i žuta svetlost pojačavaju cirkulaciju krvi i tečnosti u tkivima. Otrovi se brže razgrađuju i izbacuju iz organizma.
Plava, žuta i crvena svetlost podmlađuje kožu, aktivira ćelijske aktivnosti i čisti organizam.


Caelestia CS© 2015 CAELESTIA I All rights reserved