Estetska akupunktura

Estetska akupunktura je holistička terapija koja tretira celu osobu, pokreće različite metaboličke funkcije u telu, menja način sekrecije neurotransmitera u mozgu, a samim tim i funkcionisanje uma i način razmišljanja osobe, i što je najvažnije dovodi do ubrzavanja i pospešivanja procesa reparacije i regeneracije u samoj koži.
Kombinacijom svih ovih faktora, pacijent će u svakom slučaju osećati povećano samozadovoljstvo i samopouzdanje, što će se pokazati kroz izraz sreće i povratka osmeha na licu.
Najbolje rezultate postižemo upravo zbog celokupne lepote koju kreiramo iznutra, uticajem kako na telo, tako i ma um osobe koju tretiramo.
Estetska akupunktura dobija na popularnosti u poslednjih nekoliko decenija od kada se javne i poznate ličnosti, naročito u Holivudu, okreću ovim tretmanima kao bezbednoj i prirodnoj alternativi korektivnim hirurškim metodama.
Estetska akupunktura je vrsta umetnosti koja se usavršavala u okviru Kinske Medicine hiljadama godina, i koja se u početku koristila samo kod dama na carskom dvoru. Estetska akupunktura dugo nije bila dostupna običnim ljudima. U savremenom svetu se to menja.
To je bezbedna, efikasna i gotovo bezbolna metoda koji regeneriše kožu lica i vrata, fine borice mogu u potpunosti nestati, dublje bore se smanjuju, vraća se svežina kože lica i smanjuju kesice ispod očiju.
Ovi tretmani utiču na celokupne procese starenja u telu, koji su i osnovi uzroci starenja kože lica i vrata. I veoma lepo i ugodno dovedu do promena koje nisu upečatljive, preterane, ponekad čak i smešne, kao što se povremeno desi posle plastičnih zahvata.


Tretmani estetske akupunkture lica i vrata imaju sledeće efekte:
 - Stimulišu cirkulaciju energije, krvi i limfe
 - Poboljšavaju tonus mišića i stanje kože
 - Poboljšavaju i stimulišu sintezu kolagena i njegovu strukturu
 - Smanjuju efekat 'viseće kože' na obrazima i vilici
 - Generalno pospešuju osećaj dobrobita i relaksacije.

Puni efekti estetske akupunkture su vidljivi tek posle tri meseca, a iz razloga što period sazrevanja ćelija kože traje tri meseca - pozitivne promene na koži se ne dešavaju preko noći ili posle 2 tretmana akupunkture ili neke druge metode, već tek kada u površnim slojevima kože počnu da se pojavljuju zdravije i bolje ishranjene ćelije kože.
U našem Centru doktori naročitu pažnju posvećuju detaljnoj anamnezi i dijagnostici po principima Kineske medicine u proceni stanja pacijenta i odabiru tretmana koji će dati najbolje rezultate.

Tretmani se sastoje od pet faza, koje su sledeće:
 - tradicionalna akupunktura tačaka, relevantnih za ovu vrstu tretmana, na telu
 - akupunktura uha - tačke na uhu
 - specijalne lokalne tačke na licu i vratu
 - post-tretman masaža lica i vrata
 - savet dat u vezi ishrane i uvođenja suplemenata

Ovo je ekskluzivni tretman akupunkture za veoma zahtevne pacijente, koji je tako dizajniran da se ostvare najbolji rezultati. Svaki tretman traje do 1,5h.
Preporučujemo 10-12 tretmana u nizu, za postizanje dobrih rezultata.
Tretmani se najčešće rade jednom nedeljno. Mogu u početku da se rade i češće ukoliko pacijent dobro podnosi tretmane.
Kada se jednom postignu zadovoljavajući rezultati, tretmani održavanja efekata se mogu rasporediti jednom mesečno ili malo češće.
Što se ranije krene sa malim korekcijama, to su efekti bolji i dugotrajniji.


NAPOMENA:

Nažalost, nisu svi pacijenti pogodni kandidati za ovu vrstu tretmana. Pregled i konsultacija pre tretmana su neophodni da bi se i doktor i pacijent upoznali sa mogućnostima estetske akupunkture u svakom slučaju pojedinačno.
Ovi tretmani u svojoj osnovi, između ostalog, imaju podizanje Qi-ja i jačanje Yang-a, zato nisu nikako pogodni za osobe koje već imaju neki od ovih sindroma. Primeri dijagnoza iz Savremene medicine koji ukazuju na ova stanja su povišen krvni pritisak, gorušica, poremećaj koagulacije krvi, idr.
Kod ovih osoba ćemo ili preporučiti skraćeni tretman ili ćemo ih posavetovati da se okrenu drugoj vrsti tretmana. U svakom slučaju, nećemo rizikovati da dodje do pogoršanja osnovnog stanja u toku kure estetske akupunkture.
KOD PACIJENATA KOD KOJIH JE VEĆ RAĐENA NEKA VRSTA KOREKCIJE OD STRANE PLASTIČNE HIRURGIJE, ESTETSKA AKUPUNKTURA SE NE RADI - iz razloga što se hirurškim zahvatom sve konekcije u tkivima potpuno poremete i pokidaju, a na mestima ožiljaka postoji veliki zastoj u protoku energije.

Ukoliko su rađeni BOTOX tretmani, mora se sačekati dok dejstvo ovog toksina ne prođe.


Dr spec. med. Aneta T. Memić - interna medicina, akupunktura, homeopatija
www.akudoktor.com


© 2015 CAELESTIA I All rights reserved