HELIOCARE - jedinstvena zaštita

Manje sunca-zdrava koža

Osnovu ovih preparata čini Fernblock, aktivni sastojak koji predstavlja ekstrakt paprati Polypodium leucotomos koja je vekovima korišćena u narodnoj medicini južnoameričkih indijanaca za lečenje zapaljenskih stanja kože. Nekada vodena biljka, Polypodium leucotomos, vrsta paprati, se tokom vekova prilagodila životu na kopnu, razvivši vlastite snažne odbrambene mehanizme protiv UV zračenja sunca. Za Fernblock se koristi ekstrakt ove biljke gajene u kontorlisanim uslovima, bez pesticida i hemikalija.
Fernblock je vrlo potentan antioksidant i imunoprotektor. Njegovo dejstvo dokazano je mikroskopski i klinički. Fernblock predstavlja jedinjenje koje apsorbuje UV zračenje i time pospešuje i čuva imuni sistem kože. Pored zaštitne uloge Fernblock predstavlja antiage supstancu. Redukuje fine linije i sitne bore nastale direktnim dejstvom UV zračenja. Usporava razgradnju kolagena i nakupljanje abnormalnog elastina. Normalizuje debljinu epiderma i time pospešuje dalju odbranu od sunčevog zračenja.


Heliocare program čine kapsule za oralnu primenu i preparati za topikalnu primenu (kreme, gel, puder i sprej) i imaju višestruku funkciju:
- štite od preranog starenja izazvanog sunčevim zračenjem (fotostarenje)
- moćan antioksidans sprečava štetno dejstvo slobodnih radikala inudkovanih UV zračenjem
- imunološko dejstvo - pojačava imunološku odbrambenu snagu kože (poznato je da je koža ne samo zaštitni organ,nego i značajan organ za imunitet, koji nam uvek usled sunčanja opadne pa postanemo skloni alergijama, infekcijama,  prehladama, herpesu na usni...)
- štiti DNK ćelije i smanjuje opasnost od degenerativnih procesa.

Heliocare kapsule
Kapsule Heliocare pružaju vrhunsku zaštitu kože celog tela od UVA i UVB zraka. Pored aktivne komponente Fernblock sa paprati Polypodium leucotomos sadrži još i ekstrakt zelenog čaja i betakaroten, supstance koje imaju antioksidantno dejstvo. Kapsule deluju iznutra ka spolja a koncentracija aktivnih supstanci je optimalna da reparira i spreči dalja oštećenja ćelija kože izazvanih UV zračenjem.
U kombinaciji sa topikalnim formulacijama (Heliocare krema, gel, sprej, puder) postiže se do sada najpotpunija zaštita od UV zračenja.
Za optimalnu zaštitu uzima se 1 kapsula dnevno, ujutru odnosno 2 kapsule dnevno tokom letnjeg perioda i kontinuiranog izlaganja suncu.
Heliocare kapsule su značajan proizvod u prevenciji i dodatnoj terapiji pacijenata sa tumorom kože, osobama izloženim kontinuiranom UV zračenju, pacijentima na imunosupresivnoj terapiji kao i osobama koje imaju svetao ten, osetljivu kožu i sklone su fotodermatozama.
Dr Thomas B. Fitzpatrick sa Harvarda kaže: "Heliocare je prvi i jedini proizvod za oralnu upotrebu za koji je dokazano da efikasno štiti kožu od UVA i UVB zraka nakon samo jednog uzimanja. Takvi dokazi ne postoje za ostale fotoprotektore koji se mogu naći na tržištu."

Heliocare Gel SPF 50 ili 90 , Heliocare Creme SPF 50
Koncipirani prema tipu kože:
- gel za masnu, mešovitu i problematičnu
- krem za normalnu i suvu kožu
Pored toga što štite od UVA/UVB zračenja, deluju antiinflamantorno, neguju, hidriraju , sprečavaju opekotine od sunca, sprečavaju starenje kože . Preparati su lagane strukture, brzoupijajući i ne ostavljaju bele tragove na koži.

Heliocare puder
Heliocare bezmasni kompakt puder SPF 50 u tri nijanse (fair, light, brown) efikasno štiti kožu od štetnog delovanja UVA i UVB zraka, i preventivno deluje na fotostarenje kože. Idealna zaštita posle kozmetsko-dermatoloških tretmana poput hemijskog pilinga, lasera, mikrodermoabrazije.
Preporučuje se i kao korektivna kozmetika za osobe sa melazmom, vitiligom i drugim promenama na koži, kojima je zaštita od sunca neophodna.

UV zastita ili : Manje sunca-zdrava koža
Dermatolozi upozoravaju: UV zračenje je svake godine sve opasnije! Shvatite ozbiljno ova upozorenja i izaberite svoj način zaštite od sunca. Sunce je neprijatelj vaše kože, a veoma preplanuo ten znači da ste se izložili suncu više nego što je dobro! Posledice koje sunčanje ostavlja na vašoj koži su fleke i pege, nedostatak vlage i zadebljana, gruba koža, ubrzano stvaranje bora i gubitak elastičnosti, a ako imate masnu kožu, posle leta će akne tek buknuti.

Infracrveni zraci, koji su izvor toplote, nemaju štetno dejstvo na kožu, ali mogu izazvati toplotni udar .
Ultraljubičasti B zraci, (UVB) koje sunce emituje su najopasniji: oni pokreću proces sinteze melanina, pigmenta čija je proizvodnja deo prirodnog odbrambenog mehanizma kože. Produženo izlaganje suncu slabi imunološke aktivnosti kože, može da izazove promene ćelijskog DNK sa izuzetno opasnim posledicama.
Ultraljubičasti A zraci, (UVA) stižu u znatno većoj količini do zemlje od UVB zraka, ali sadrže manje energije i zbog toga ne mogu da pokrenu sintezu melanina. Međutim mogu da deluju na već stvoreni melanin i da pojačaju pigmentaciju kože.


MSF Pharm
Orlovića Pavla 4, 11000 Beograd
Član Svetske asocijacije Anti Aging medicine
www.msfpharm.com


© 2015 CAELESTIA I All rights reserved